Voion Land Products

Καλή χρονιά ως προς τις ποιότητες στη φακή, όχι όμως και ως προς τις αποδόσεις καταγράφηκε και στο Βόιο

Καλή χρονιά ως προς τις ποιότητες στη φακή, όχι όμως και ως προς τις αποδόσεις καταγράφηκε και στο Βόιο της Κοζάνης, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Αλέξης Κωτούλας αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Προϊόντα Γης Βοΐου ΑΒΕΕ, που κάνει συμβολαιακή με παραγωγούς φακής της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Κωτούλα, «οι αποδόσεις στην περιοχή είναι γενικά πιο μικρές από εκείνες της Θεσσαλίας, ενώ και το κόστος, μιας και μιλάμε για ορεινή ζώνη καλλιέργειας είναι αυξημένο».

Όσον αφορά στις τιμές παραγωγού, ο κ. Κωτούλας, υπολογίζει ότι φέτος οι αγρότες με τους οποίους συνεργάζεται θα εισπράξουν περί τα 90 λεπτά το κιλό. Σημειωτέον ότι η εταιρεία Προϊόντα Γης Βοΐου ΑΒΕΕ αγοράζει φακές και άλλα όσπρια από παραγωγούς, τα επεξεργάζεται, τα συσκευάζει και τα διαθέτει σε ολόκληρη την εσωτερική αγορά μέσω των My Market και άλλων τοπικών αλυσίδων ανά περίπτωση. Παράλληλα, κάνει και εξαγωγές, ενώ ειδικά στη φακή, αυτές αφορούν ποσότητες γύρω στο 15%. Κύριες χώρες που στέλνει φακή η εταιρεία αυτή είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

    Cart