ΡΥΖΙ ΑΓΡΙΟ ΜΕ ΜΠΟΝΕΤ
Περιοχές καλλιέργειας: Κεντρική Μακεδονία, Ινδία
Καλλιέργεια: Πρόκειται για μίξη δύο διαφορετικών ποικιλιών. Άγριο ρύζι από ένα υδρόφιλο φυτό που καλλιεργείται στη Ινδία με το όνομα Indian Rice (σε ποσοστό 10%) συνδυάζεται με μια ποικιλία ρυζιού τύπου μπόνετ – Parboiled (σε ποσοστό 85%).
Χαρακτηριστικά: Είναι ρύζι πλούσιο σε φυτικές ίνες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ιδανικό για δίαιτες απώλειας βάρους και διαβητικών.
Συσκευασίες:
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- 200g άγριο ρύζι με Μπόνετ
- 1 lt νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1ΟΟg μανιτάρια πορτομπέλο
- 8 baby καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 50g σάλτσα σόγιας
- 2 φρέσκα κρεμμυδόκια
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. σουσάμι, για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ρύζι, το νερό και τον κύβο λαχανικών σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για 40′ μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σουρώνουμε και αφήvουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 1-2′ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Τα ρίχνουμε στο γουόκ με τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3′. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας, προσθέτουμε το άγριο ρύζι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ανακατεύουμε και αυτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με πιπέρι και σουσάμι.
Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert
Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g | %GDA 100g | |
---|---|---|
Ενέργεια/Energy/Energie | 1487KJ/ 351kca | 18% |
Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß | 8.3g | 17% |
Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker | 74g 0.5g | 28% 1% |
Λιπαρά/Fats/Fette εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte | 1,3g 0.3g | 2% 2% |
Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe | 5.5g | |
Αλάτι/Salt/Salz | 0.01g | 1% |
* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.
Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.
Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.