ΦΑΣΟΛΙΑ ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Περιοχές καλλιέργειας: Πρέβεζα
Καλλιέργεια: Καλλιεργείται από παραγωγούς στο Καναλάκι Πρέβεζας εδώ και πολλά χρόνια, σε μέρη με μεγάλη υγρασία. Το όνομα «Βανίλια» δόθηκε από τους ίδιους τους καλλιεργητές για να τονίσουν το κάτασπρο χρώμα και την ιδιαίτερα γλυκιά γεύση του προϊόντος που μοιάζει σαν την βανίλια.
Χαρακτηριστικά: Η γλυκιά γεύση του, ο μικρός χρόνος μαγειρέματος, η μαλακή σάρκα του το διαφοροποιούν από άλλα φασόλια και το καθιστούν περιζήτητο στην αγορά.
Συσκευασίες
Τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ VOION παράγονται αποκλειστικά από μικρούς παραγωγούς που καλλιεργούν τα πιο αγνά προϊόντα με ορθές γεωργικές πρακτικές
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φασόλια βανίλιες
- 1 τεμ. πιπεριά πράσσινη
- 1 τεμ. πιπεριά κόκκινη
- 2 τεμ. καρότα
- 4 τεμ. κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κούπα λάδι
- 1 τεμ. λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασόλια για 60 λεπτά περίπου (το αλάτι το προσθέτουμε τα τελευταία 5 λεπτά).Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις πιπεριές, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα. Στο τέλος προσθέτουμε στη σαλατιέρα όλα τα παραπάνω μαζί με το λάδι και το λεμόνι και τα ανακατεύουμε.
Διατροφικά στοιχεία/ Νutritional value/ Nährwert
Aνά 100 γρ./Pro 100g/Je 100g | %GDA 100g | |
---|---|---|
Ενέργεια/Energy/Energie | 1321J/ 315kca | 18,2% |
Πρωτεΐνη/Protein/Eiweiß | 22g | 42% |
Υδατάνθρακες/Carbohydrates/Kohlenhydrate εκ των οποίων Σάκχαρα/of which Sugars/Davon Zucker | 38g 3g | 21,1% 2,7% |
Λιπαρά/Fats/Fette εκ των οποίων Kορεσμένα/of which Saturated/Davon Gesättigte | 2.5g 0,4g | 1,5% 1,5% |
Oλικές διαιτητικές ίνες/Dietary Fibre/Ballaststoffe | 22g | |
Σίδηρος/Iron/Eisen | 7mg | 44,8% |
* ΣΗΠ/GDA:
Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη θερμίδων και διαθρεπτικών στοιχείων ενός μέσου ενήλικα, υπολογισμένη σε μια δίαιτα 2000 θερμίδων.
Guideline Daily Amount of calories and nutrients calculated for an average adult, on the basis of a 2000 calorie diet.
Richtwert für die Kalorien- und Nährstofftageszufuhr eines durchschnittlichen Erwachsenen auf der Grundlage einer 2000-Kalorien-Diät.