Αναζήτηση

Burger από φακές

Υλικά

200 γρ. φακές ψιλές

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

Ζωμό λαχανικών όσο χρειάζεται

2-3 φύλλα φασκόμηλο

Φρυγανιά τριμμένη

1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ψωμάκια για burger

Σάλτσα για τα burger

1 κεσεδάκι γιαούρτι

4 κ.γ. ελαιόλαδο

1 φακελάκι σαφράν

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις φακές. Σκεπάζουμε με ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε το φασκόμηλο και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να λιώσουν οι φακές. Αφήνουμε όλο το ζωμό να εξατμιστεί μέχρι να έχουμε ένα μείγμα πηχτό. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και τόσο φρυγανιά μέχρι να αποκτήσει υφή που να μπορούμε να πλάσουμε το burger. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα στα ψωμάκια.

Για τη σάλτσα: Λιώνουμε το σαφράν μέσα στο γιαούρτι και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με τα παραπάνω burger.

botrini.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Συνταγές

Συνταγές
voion

Ρεβίθια με λουκάνικα

Υλικά Για 4 άτομα 500 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα VOION3 λουκάνικα με πράσο3 κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές βούτυρο2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος2 καρότα ψιλοκομμένα150 γραμμάρια brown

Read More
Συνταγές
voion

Σαλάτα με μαυρομάτικα, καπνιστή πέστροφα, πράσινη πιπεριά, κολοκύθι και φρέσκο κρεμμυδάκι

Υλικά (Για 4 άτομα) 400 γραμμάρια μαυρομάτικα VOION βρασμένα 120 γραμμάρια καπνιστή πέστροφα κομμένη σε μικρές μπουκιές 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 πράσινη πιπεριά 2 κολοκυθάκια 30 τοματίνια

Read More
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue