Αναζήτηση

Bελουτέ φακής με καπνιστό σκουμπρί και κρεμμύδια

Υλικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. φακές ψιλές
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6΄-8΄, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το καρότο, τις φακές και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε και τρίβουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα, να ψηθεί και να μοσχομυρίσει.

Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και νερό να καλύπτει τα υλικά (να εξέχει τουλάχιστον 3-4 εκ. από την επιφάνειά τους). Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45΄ (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι τα όσπρια). Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε αυτή τη φάση η σούπα πρέπει να έχει πυκνή σύσταση.

Αλέθουμε τη σούπα με τη ράβδο ή στο μπλέντερ. Για πιο απαλή υφή μπορούμε να τη σουρώσουμε σε λεπτή σήτα. Αν η βελουτέ είναι πολύ πυκνή την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό. Αν είναι αραιή την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να έρθει στην πυκνότητα που θέλουμε.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα, ανακατεύοντάς τα τακτικά. Προσθέτουμε την κάππαρη, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα τη βελουτέ και γαρνίρουμε με κομμάτια καπνιστό σκουμπρί και καραμελωμένα κρεμμύδια. Σερβίρουμε σε πιάτα τη βελουτέ και τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

argiro.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Συνταγές

Συνταγές
voion

Ρεβίθια με λουκάνικα

Υλικά Για 4 άτομα 500 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα VOION3 λουκάνικα με πράσο3 κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές βούτυρο2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος2 καρότα ψιλοκομμένα150 γραμμάρια brown

Read More
Συνταγές
voion

Σαλάτα με μαυρομάτικα, καπνιστή πέστροφα, πράσινη πιπεριά, κολοκύθι και φρέσκο κρεμμυδάκι

Υλικά (Για 4 άτομα) 400 γραμμάρια μαυρομάτικα VOION βρασμένα 120 γραμμάρια καπνιστή πέστροφα κομμένη σε μικρές μπουκιές 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 πράσινη πιπεριά 2 κολοκυθάκια 30 τοματίνια

Read More
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue