Voion Land Products

Ρεβύθια με μελιτζάνες

Υλικά

  • 3 φλ. ρεβύθια βρασμένα Voion
  • 3 μελιτζάνες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2-3 σκ. σκόρδο σπασμένες
  • 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
  • αποξηραμένη πιπεριά τσίλι (ή φρέσκες καυτερές πιπεριές)
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικο

Διαδικασία

  1. Για τα ρεβύθια με μελιτζάνες στο φούρνο, θα χρησιμοποιήσουμε τα μαγειρεμένα ρεβύθια που περίσσεψαν. Το σιγομαγείρεμα στη γάστρα τους δίνει νοστιμιά μοναδική.
  2. Κόβουμε σε μικρά καρέ τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε μπολ και τις αλατίζουμε.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδα , τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πιπεριά, το δυόσμο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
  4. Σε μία μικρή γάστρα βάζουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάζουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα λαχανικών, απλώνουμε σε στρώση τις μισές μελιτζάνες, από πάνω απλώνουμε τα μισά ρεβύθια.
  5. Επαναλαμβάνουμε στρώση με το μισό μείγμα λαχανικών, στρώση με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και στρώση με τα υπόλοιπα ρεβύθια. Τέλος ρίχνουμε στην επιφάνεια του φαγητού το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας λαχανικών.
  6. Περιχύνουμε τα ρεβύθια και τις μελιτζάνες, με το ελαιόλαδο και το σιρόπι μπαλσάμικο.
  7. Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Το φαγητό πρέπει να σιγοψήνεται γιατί τα υγρά του είναι ελάχιστα. Παίρνει μόνο τα υγρά από τα λαχανικά. Προς το τέλος του ψησίματος που έχει κατεβάσει ζουμάκι από τα λαχανικά, δυναμώνουμε το φούρνο και ξεσκεπάζουμε το φαγητό Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι του. Τα ρεβύθια δε βγαίνουν κοκκινιστά αλλά με σκούρο καφέ χρώμα.

Εναλλακτικά, σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μας στην κατσαρόλα σε στρώσεις. Απαιτείται χαμηλή φωτιά και κατσαρόλα καλά σκεπασμένη γιατί το φαγητό δεν έχει πολλά υγρά. Βράζουμε μέχρι να μελώσει και να μείνει με το σχεδόν με το λάδι του. Γίνεται σαν λαδερό φαγητό.

Πηγή — argiro.gr

    Cart