Αναζήτηση

Σαλάτα με μαυρομάτικα, καπνιστή πέστροφα, πράσινη πιπεριά, κολοκύθι και φρέσκο κρεμμυδάκι

Υλικά (Για 4 άτομα)

  • 400 γραμμάρια μαυρομάτικα VOION βρασμένα
  • 120 γραμμάρια καπνιστή πέστροφα κομμένη σε μικρές μπουκιές
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κολοκυθάκια
  • 30 τοματίνια κομμένα στα 4
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 60 γραμμάρια baby ρόκα

Για το dressing:

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.

Βάζετε μέσα τα μαυρομάτικα και τα βράζετε για 30-35 λεπτά, μέχρι να είναι al dente.

Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπέρια και τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια, τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε στο μπολ με τα μαυρομάτικα μαζί με την baby ρόκα.

Περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα την σαλάτα και από πάνω της 3-4 κομμάτια καπνιστή πέστροφα.

Πηγή:alexandrospapandreou.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Συνταγές

Συνταγές
voion

Ρεβίθια με λουκάνικα

Υλικά Για 4 άτομα 500 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα VOION3 λουκάνικα με πράσο3 κουταλιές ελαιόλαδο2 κουταλιές βούτυρο2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος2 καρότα ψιλοκομμένα150 γραμμάρια brown

Read More
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue